Monday, August 9, 2010

Guvernarea dupa ureche: impozitarea manelistilor

Dupa ce in ultima vreme se discutase despre lipsa unor legi care sa permita impozitarea manelistilor, micutul nostru prim ministru s-a gandit ca ar da bine la public sa arunce o pastila in sensul asta. Mai ales ca gurile rele ziceau in ultima vreme ca scutirea manelistilor de la plata impozitelor ar fi legata de sustinerea lui Basescu in campania electorala.


"Se poate face prin controale indirecte, care vor permite ca si manelistii sa fie tratati ca toti cetatenii acestei tari si sa plateasca impozite si taxe legale. E problema Finantelor sa stabileasca modul in care se face aceasta impozitare, dar exista metoda controlului indirect", a contracarat sambata micutul, citat de Mediafax. Pac-pac si a luat o bila alba. Oamenii suparati ca li s-au taiat salariile, oamenii suparati ca s-a marit tva-ul si le-a scazut puterea de cumparare si oamenii suparati pur si simplu pe aceasta guvernare s-au simtit mai bine dupa aceasta declaratie: bine le face, de ce sa platim numai noi la stat?

Daca citesti insa printre randuri, vezi ca e doar o declaratie pentru diversiune, ca nenumerate alte declaratii ale guvernantilor. Nu au nicio idee clara despre cum ii vor pune pe aia sa plateasca taxele, habar n-au in ce baza le vor lua acele impozite si taxe avand in vedere ca aia incaseaza banii culegandu-i de pe frunte, nici macar nu cred ca s-a gandit cineva cum poate face concret chestia asta. Dar ca imagine, e de bine. Sunt convins insa ca purtatorii ilegali de corzi vocale isi vor tine in continuare banutii "fara numar" doar pentru ei si ca ii va durea in salam de statul roman si de Boc multa vreme de acum incolo.

No comments:

Post a Comment