Monday, July 19, 2010

Solidaritate de blonda

Gestul Elenei Udrea de a darui pantofi cu toc sinistratilor a fost criticat mai de toata lumea. Cam in aceeasi perioada si fara legatura cu inundatiile, niste ziaristi englezi si-au permis sa scrie despre doamna ministru ca a pozat in bikini.

Si totusi, iata ca s-au gasit si cuvinte de lauda pentru gestul Elenei Udrea. Si nu oriunde, ci fix in Anglia cea neprietenoasa. Intr-un articol publicat ieri in "The Independent", Joan Smith a gasit o explicatie pentru treaba asta cu pantofii, explicatie care poate parea logica. Vezi doamne, vorba domnului Cristoiu, pantofii cu toc reprezinta o promisiune, promisiunea ca va veni un moment cand oamenii acestia care sufera acum vor ajunge sa duca din nou un trai normal si se vor putea bucura de acest cadou. Totusi, ceva tot scartaie in povestea asta. Unu, capsorul dragalas al doamnei Udrea nu pare facut pentru a concepe astfel de gesturi metaforice. Doi, in astfel de momente promisiunile sunt frumoase, dar oamenii aia necajiti se pot sterge cu ele la fund (pardon de expresie).

De mentionat ca Joan Smith este colectionara de pantofi si blonda ca si doamna Udrea. Adica vreau sa zic ca nu o blonda oarecare, ci  "Political Blonde". Deci se explica.

No comments:

Post a Comment