Wednesday, September 8, 2010

In plata Domnului

In Romania sunt 18 300 de biserici; doar 4 700 de scoli generale stau la dispozitia copiilor; mai exista, cat or mai exista, 425 de spitale.

Sunt convins ca multi se gandesc cum rasar din pamant biserici peste biserici (asta ca sa nu zic ca se construiesc in draci), mari si hidoase in general, iar pentru scoli si spitale nu se gasesc bani. Sau cum enoriasul roman doneaza bani la biserici in loc sa cumpere cateva folii de medicamente pentru un spital care nu mai are in depozit nici macar aspirina.

Statul are si el partea lui de vina. Acum a cazut insa in extrema cealalata si s-a gandit sa impoziteze manastirile si bisericile care fac profit. O alta aberatie, profitul ala ar trebui folosit in folosul comunitatii (daca popii nu s-ar gandi ca e mai bine sa-si puna ceva bani deoparte pentru un Mercedes), pentru a ajuta orfanii, copiii sau batranii nevoiasi, in general pentru a face mai mult decat a da din gura la slujbe.

A aparut insa in povestea asta si o organizatie, ASUR (Asociatia Secular-Umanista din Romania), care trage un semnal de alarma. Promovarea campaniei se face, din cate am observat, pe outdoor si online. Mai multe detalii pe site-ul acesta.

No comments:

Post a Comment