Sunday, July 11, 2010

Singur in tara 4

Citisem pe Mediafax o declaratie incredibila a presedintelui: "Nu mai spuneţi treaba asta. Dacă va ajuta străinii mai mult, atunci poate ca ar fi mai bine să vă adresaţi lor". Asta a fost replica dupa ce un primar se plansese ca organizatiile straine ii ajuta mai mult pe sinistrati decat autoritatile romane.











Ma gandesc ca, pentru a beneficia de un ajutor si mai consistent din strainatate, ar fi bine sa platim toti taxele si impozitele tot acolo si, bineinteles, sa si locuim in tarile respective. Asa nu ar mai fi nevoie de bani de la buget pentru pensii, infrastructura, spitale etc, iar transele de la FMI ar putea intra exclusiv in buzunarele domnului Basescu, doamnei Udrea, domnului Berceanu si ale celorlalti apropiati. Nu stiu daca se vor descurca singurei pe aici, dar ar merita incercat.


Asa ar arata probabil un dialog in caz de inundatii, sa zicem in Alba:


- Alo, sa traiti domnu' Boc! Bardan sunt, prefectul din Alba.
- Buna ziua.
- V-am sunat in legatura cu inundatiile, parca a venit potopul aici.
- Aveti nevoie de ceva? O sa facem niste diguri in judet luna urmatoare.
- Nu domnu' Boc, ca doar la mine e problema. Dar m-am suit cu nevasta-mea in pod pana trece viitura, avem si provizii, ne descurcam. Vroiam doar sa va anunt ca nu pot participa la videoconferinta de maine cu prefectii, nu am decat mobilul si un radio aici in pod.
- A, nu-i problema, oricum nu era nimic important pe ordinea de zi. Dar sigur e toata lumea bine in judet?
- Da domnu' Boc. Pai domnu' primar Hava si domnii senatori Dobra si Peres sunt in Alba Iulia, cu familiile. La oras nu au ajuns inundatiile. Mai venise aici la mine baiatul de la "Unirea", sa vada care e situatia. Am declarat ca totul e sub control si s-a intors la oras, sa scrie articolul. Si cam astia suntem toti.
- E bine atunci. Si-asa acum suntem cam stramtorati. A venit acum o transa de 200 de milioane de la FMI si nici nu stiu daca ne ajung sa platim pensiile tot anul pentru cei 1273 de pensionari care au mai ramas. Mai avem si 2 tute in Moldova care au nascut saptamana trecuta, plateste-le si la alea indemnizatii acum.
- Da domnu' Boc, stiu ca e greu. Stati linistit ca aici ne descurcam.
- In regula. Numai bine, domnul Bardan!
- Sa traiti, domnu' Boc!

No comments:

Post a Comment