Thursday, July 29, 2010

A fost arestat cel mai periculos hacker

Cel mai periculos hacker din lume a fost arestat. El era complice la o imensa frauda informatica, care folosea virusul Mariposa.




Conform 9am, Iserdo acesta a pus la punct un virus informatic care ar fi infectat pana la 12 milioane de calculatoare din lume. Virusul a infectat retelele a peste jumatate dintre cele mai puternice 1.000 de companii americane, potrivit topului revistei Fortune, si cel putin 40 de banci majore. 

Problema nu e insa cate banci au fost afectate, cate date de pe carduri furate, cate conturi sparte, cat de intinsa era reteaua sau altceva de genul asta. Problema e ca acest Iserdo era sloven. Reteaua era compusa din spanioli si sloveni. Spanioli si sloveni. Pai ne "laudam" cu hackerii, acum si la asta am fost depasiti. Daca nici un hacker priceput nu mai gasesti in tara asta, unde o sa ajungem? Unde mai pui ca nici la retele de-astea de infractori nu mai stam bine, vad ca spaniolii au invatat de la romanii care i-au terorizat ani buni si acum s-au apucat singuri de treaba. Nu stiu cum mai e cu criza prin Austria, dar daca vad vreo stire cu un vienez care a mancat o lebada de foame, pe cuvant ca emigrez in Burundi de rusine.


No comments:

Post a Comment