Wednesday, January 19, 2011

Numida meleagris

Sau in limbaj popular, bibilica. Ei bine, cine si-ar fi inchipuit ca aceste simpatice pasari, originare din Africa, ar putea deveni simbolul evaziunii in Romanica?


Ei bine, bibilica scoasa pe gura de ministrul Muncii, Ioan Botis, se refera la ultimul bastion al evaziunii din Romania. Documentul emis de acesta prevede ca dreptul la ajutor social va fi stabilit tinandu-se seama de bunurile detinute, considerate sau nu de stricta necesitate pentru nevoile familiale, delimitate clar in functie de numarul si tipul animalelor din gospodarie. Astfel, in categoria bunurilor considerate de stricta necesitate sunt incluse, printre altele, două porcine, 10 iepuri, 15 rate, gaini, curci sau bibilici, in timp ce printre bunurile care nu sunt considerate ca fiind de stricta necesitate sunt mentionate peste 5 porcine, peste 50 iepuri şi peste 80 de rate, gaini, curci, bibilici.

Ma uit la lista asta inca de ieri si nu inteleg niste lucruri. Cum s-o fi gandit la iepuri si nu s-o fi gandit si la vaci, de care are tot omul in curte? Cum s-o fi gandit la bibilici, care sunt destul de rare, si nu s-o fi gandit la gaste de pilda, din care are o gramada si in partid si ar fi fost la mintea cocosului sa apara in lista?

 Ar mai fi si o dilema legata de controalele in curtile oamenilor. Daca il verifica pe Nastase de pilda, la ferma, iar acesta are pasari la clocit, deci in curand vor fi mai multe pasari, domnul Botis o sa ii numere si acele oua lui Nastase, au ba? Asteptam adnotarile domnului Boc care desigur, fiind prim ministru, va lua in calcul toate aspectele.

No comments:

Post a Comment